Over ons

Speel Fernhout Advocaten is begin 2019 opgericht door mevrouw mr. B.M. (Barbara) Speel-van Dijk en mevrouw mr. W.L.J. (Joan) Fernhout. Beiden zijn al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in het personen- en familierecht en treden zowel op voor ondernemers als particulieren.

Helder advies, korte lijnen en betrokkenheid bij de cliënt staat bij ons voorop. Het personen- en familierecht betreft een rechtsgebied waarbij cliënten vaak een emotionele periode doormaken. Bij bijvoorbeeld een echtscheiding gaat het niet alleen om het zo goed mogelijk regelen van de scheiding voor de ex-partners maar ook hun kinderen moeten begeleid worden zodat ieder verder kan met zijn of haar leven. Het is voor alle betrokkenen belangrijk om tijdens deze periode (en eventueel ook daarna) professioneel begeleid te worden.

Wij zien het als onze taak om uw belangen in het oog te houden en daarbij de juridische weg te bewandelen die het meeste tegemoetkomt aan deze belangen. Een grondige juridische kennis en persoonlijke aandacht is hierbij vereist om u gedurende de gehele procedure bij te staan.Naast echtscheidingsprocedures staan wij cliënten bij in alimentatiezaken, omgangszaken en zaken betreffende de afwikkeling van het huwelijksvermogensrecht. Wij werken regelmatig samen met andere deskundigen op zowel financieel als fiscaal gebied, evenals op het gebied van (kinder)coaching en begeleiding.

In het rechtsgebieden register van de Nederlandse Orde van Advocaten staan Barbara en Joan geregistreerd voor het rechtsgebied personen- en familierecht. De Nederlandse Orde van Advocaten is gevestigd te (2596 XM) Den Haag aan Neuhuyskade 94.

mr. B.M. (Barbara) Speel-van Dijk

Barbara is na haar rechtenstudie aan de Rijks Universiteit Groningen in 2000 beëdigd als advocaat. Vanaf 2005 heeft zij zich volledig toegelegd op het personen- en familierecht. In 2009 heeft Barbara eigen advocatenkantoor, Speel Advocatuur te Beetsterzwaag, opgericht.

In 2013 en 2014 heeft Barbara de Juridische Opleiding Familierecht (JOF) en de Juridische Specialisatie Opleiding Familierecht (JSOF) gevolgd van de Nederlandse vereniging Familierecht- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS). Daarna heeft zij in 2015 de Mediationopleiding gevolgd. De vFAS is een vereniging van advocaten die gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht. Kijk voor meer informatie over deze specialisatievereniging op www.verenigingvfas.nl.

Sinds september 2021 is Barbara lid van de specialisatievereniging Vereniging voor Collaborative Professionals (VvCP) en staat zij tevens als advocaat cliënten in een overlegscheiding bij. Bij een overlegscheiding worden beide partijen bijgestaan door een eigen advocaat en wordt zonder tussenkomst van een rechter de echtscheiding geregeld. Er worden, eventueel met behulp van een coach/psycholoog en een financieel deskundige, toekomstbestendige afspraken gemaakt waarbij iedere partij zich gesteund voelt door zijn of haar eigen advocaat en waarbij de gelijkwaardigheid tussen partijen wordt bewaakt. Voor meer informatie over de overlegscheiding kunt u terecht op de website van de specialisatievereniging http://www.vvcp.nl

E-mail Barbara: speel@speelfernhoutadvocaten.nl

mr. W.L.J. (Joan) Fernhout

Joan is na haar rechtenstudie in 1997 aan de Universiteit Utrecht vrijwel direct bij de rechtbank Overijssel, locatie Zwolle, gaan werken als (senior) secretaris bij de sector bestuursrecht. In 2007 heeft zij de overstap naar de advocatuur gemaakt en ervoor gekozen om zich te gaan specialiseren in het familierecht. Tot 2019 heeft Joan bij een tweetal (middel)grote advocatenkantoren in Zwolle gewerkt.

In 2013 en 2014 heeft Joan de Juridische Opleiding Familierecht (JOF) en de Juridische Specialisatie Opleiding Familierecht (JSOF) gevolgd van de Nederlandse vereniging Familierecht- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS). Daarna heeft zij in 2015 de Mediationopleiding gevolgd. Kijk voor meer informatie op www.verenigingvfas.nl.

E-mail Joan: fernhout@speelfernhoutadvocaten.nl