Nieuwe wetgeving voor draagmoederschap en deelgezag 16.7.2019 00:00

Nieuwe wetgeving voor draagmoederschap en deelgezag Voor draagmoederschap en voor gezinnen met meer dan twee ouders komt binnenkort nieuwe wetgeving. Dat hebben minister Dekker (voor Rechtsbescherming) en minister Van Engelshoven (van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) naar buiten gebracht. Ook moeten kinderen via een zogenaamd draagmoederregister kunnen achterhalen wie hun biologische ouders zijn.

Lees meer...

Hoe zorg ik voor stabiliteit als mijn baby steeds van adres wisselt? 2.7.2019 16:19

Hoe zorg ik voor stabiliteit als mijn baby steeds van adres wisselt? Uit onderzoek blijkt dat het niet schadelijk is voor baby’s om van adres te wisselen. Het is juist belangrijk dat ze na een scheiding de kans krijgen om met beide ouders een goede band op te bouwen.

Lees meer...

Hoe help ik mijn baby bij de emotionele verwerking van de scheiding? 2.7.2019 16:13

Hoe help ik mijn baby bij de emotionele verwerking van de scheiding? Al zijn kinderen nog zo klein, ze voelen spanningen haarfijn aan. Zorg dat u eerst uw eigen emoties en conflicten verwerkt, om te voorkomen dat u uw baby belast met negativiteit.

Lees meer...

Welke rechten heb ik als ik mijn kind nog niet heb erkend? 2.7.2019 16:04

Welke rechten heb ik als ik mijn kind nog niet heb erkend? Als u uw kind nog niet heeft erkend, heeft u al wel bepaalde rechten. Pas als u het kind wel heeft erkend, bent u ook ‘juridische ouder’, met de rechten die daarbij horen.

Lees meer...

Tot wanneer moet ik alimentatie betalen voor mijn kind? 2.7.2019 15:59

 Tot wanneer moet ik alimentatie betalen voor mijn kind? Als (gescheiden) vader heeft u rechten en plichten. Zoals de plicht om mee te betalen aan de kosten van verzorging en opvoeding van uw kind, tot het meerderjarig is. Ook als u niet was getrouwd of geen geregistreerd partnerschap had.

Lees meer...