Uit de praktijk: woning tijdelijk onverdeeld laten 4.9.2019 13:16

Uit de praktijk: woning tijdelijk onverdeeld laten Amina en John* gaan scheiden. Voor de kinderen willen ze hun gezamenlijke woning graag aanhouden, die is op loopafstand van school en vriendjes. Er is één probleem: ze kunnen dat geen van beiden op eigen kracht financieren. Bovendien is de waarde van de woning zodanig gedaald dat de bank niet wil meewerken aan de verkoop. Kunnen ze nu niet uit elkaar?

Lees meer...

Uit de praktijk: pensioenuitvoerder niet ingelicht 4.9.2019 13:03

Uit de praktijk: pensioenuitvoerder niet ingelicht Theo en Marie gaan op latere leeftijd scheiden. Theo heeft altijd hard gewerkt en Marie zorgde voor de kinderen. Toen zij groot waren, ging Marie weer aan de slag. Het pensioen dat zij heeft opgebouwd is echter onvoldoende voor een goede oude dag. Marie verwacht dat de pensioenuitvoerder van Theo de helft van het ouderdomspensioen - dat hij tijdens hun huwelijk heeft opgebouwd - aan haar zal uitkeren. De helft van haar pensioen gaat naar Theo, denkt ze. Maar dat gebeurt niet.

Lees meer...

Uit de praktijk: afwijken standaardverevening ouderdomspensioen 4.9.2019 12:46

Uit de praktijk: afwijken standaardverevening ouderdomspensioen Sanne (44) en André (66) liggen in scheiding. André is officieel met pensioen, maar klust af en toe nog wat bij. Als aanvulling op zijn AOW kan hij daarvan goed rondkomen. Hij vraagt dus nog geen ouderdomspensioen aan, terwijl Sanne daar wel op had gerekend. Als André zijn deel nog niet aanvraagt, krijgt zij ook nog niets.

Lees meer...

Is scheiden met een mediator beter voor de baby? 30.8.2019 09:34

Is scheiden met een mediator beter voor de baby? Als jullie uit elkaar gaan en jullie hebben een baby, dan moeten jullie afspraken maken over de omgang en zorg. Dat kan heel lastig zijn, omdat bij een scheiding vaak veel emoties komen kijken. U kunt het beste een mediator inschakelen om u te helpen.

Lees meer...

Uit de praktijk: Hypotheekrenteaftrek bij belastingaangifte 27.8.2019 12:48

Uit de praktijk: Hypotheekrenteaftrek bij belastingaangifte Anna en Koen* hebben jarenlang samengewoond in hun gezamenlijke koopwoning. Beiden kunnen ze de hypotheek alleen dragen. Ze willen allebei in de woning blijven wonen. Om de vrede te bewaren, heeft Koen een tijdelijke woning gevonden, maar de officiële verdeling van de woning hebben ze nog uitgesteld.

Lees meer...